A végzet menyAsszonyai

Van most egy menyasszony, aki – számomra rendkívül megtisztelő módon – folyamatosan kikéri a véleményemet a majdani ruhájáról. Az esküvő majdnem egy év múlva lesz, de már most lefoglalta a fotózást és a ruháját sem bízza a véletlenre. Megszoktam már, hogy gyakran kérdeznek a menyasszonyok fotóművészi szempontok alapján is, mégis ez a lány most meglepett, mert nagyon részletesen beszámol minden fejleményről, küldi az újabb fotókat és mindig kéri, hogy mondjam el a véleményemet a kiszemelt legújabb ruháról. Nem tudom elmondani, hogy ez mennyire jó érzés.

Azt viszont el tudom mondani, hogy szerintem mi az, ami igazán különleges a 2016-os szezonban.

 

Pronovias-Messina modelPronovias-CAPRICORNIOKezdeném azzal, hogy nem vagyok kifejezetten abroncspárti. Vannak nagyon szép abroncsos ruhák, csak hát az utóbbi években rengeteget láttam, szinte csak ilyeneket és mi, fotósok már imádkozunk, hogy lássunk néha valami extrábbat, különlegesebbet, ami – mi tagadás – inspirál bennünket is.

A magam részéről én imádom a szűkebb, kicsit egyenesebb, vagy harang formájú ruhákat. Nagyon nőiesek, nagyon légiesek. Őszintén szólva kevés olyan klasszikus abroncsos ruhát láttam eddig, amiben tudott rendesen táncolni, haladni a lány, és az, hogy nehezen fér be az ajtón, csak egy probléma. De amikor szegény nem tud az abroncs miatt rendesen beülni az autóba, mert a feje már a kalaptartón van, a lábai pedig kint kalimpálnak a tetőablakon… tulajdonképpen fotótechnikai szempontból épületes látvány és a legbefásultabb nőgyógyász is nyelne egy nagyot a látvány okán. 🙂
És valahogy azt látom, hogy tőlünk nyugatabbra már nem is lehet nagyon ilyen ruhákat látni. Lehet viszont szép egyeneseket. Hadd mutassak párat a Pronovias Barcelona idei trendjéből. Ez a márka egyébként is közel áll hozzám.

Pronovias

Őszinte leszek, kész vagyok ezektől a ruháktól. Pedig hát feleségem bevallása szerint sem vagyok az a kifejezetten romantikus alkat, de azért ezektől a cuccoktól leesik az állam. Egy fotósnak egy ilyen ruha és egy ilyen menyasszony a jutalommunka.

Pronovias-CAPRICORNIO-shortPronovias-CaraolaÉs akkor következzen egy kicsit merészebb vonal. Ki mondta, hogy a menyasszonyi ruha csak hosszú lehet? Én biztosan nem. És kár volna tagadni, mi pasasok imádjuk a nőket és ha egy nőnek van mit kulturáltan megmutatnia, nos azt vétek eltakarni. Magyarországon azért nem jellemző ez a nyitottság és biztosan nem is szabad mindenkinek felvennie. Tudjuk, a kevesebb sokszor több. De azért amikor egy menyasszony jelzi, hogy hasonló ruhája lesz, na az a momentum az, amikor velem madarat lehet fogatni és olyankor piszkosul várom már az esküvő napját. Szóval Hölgyeim, ha az adottságok engedik, próbáljatok meg egy kicsit rövidebb, vagy nyitottabb ruhát. A Pronovias Caraola és Capricornio Short modelljei az idei kedvenceim.

blackA végére tartogatok valami egészen különlegeset. Pár éve fotóztam egy esküvőt valahol Budán. A szertartás helyszínén még ott volt az előző pár és a vendégek… és akkor valami olyasmit láttam, amit azelőtt soha: fekete menyasszonyi ruhát. De valami olyan gyönyörű volt, hogy képtelenség így leírni. A hatást fokozta, hogy az egész násznép nagyon extrém volt, azt hiszem olaszok voltak. A vőlegény és a vendégek is leírhatatlanul extrém ruhákban voltak. Valahogy úgy lehetne összefoglalni, mintha az Addams Family jelent volna ott meg, de mégsem annyira szürreális kivitelben, inkább nagyon igényesen felöltözve. Tényleg minden a helyén volt, de semmi sem volt szokványos. Főleg a színek nem. Volt ott minden a térdig érő szövet rövidnadrágtól a fekete tüll fátyolig… egyszerre volt eklektikus és mégis nagyon rendezett.
Azóta keresem a szép fekete menyasszonyi ruhákat, mert odavagyok értük és imádkozom, hogy mielőbb az én egyik menyasszonyomat is ilyenben fotózhassam. 🙂

(A nagyobb és jobb felbontású képekért kattints a fotókra.)

Ajánlott oldal: a Pronovias honlapja (katt ide)